От вятъра уших си шорти,
от облаче – буфан ръкав!
Дъждът, не щеш ли, ме изпорти.
Помля́ ме – луд и въртоглав!
С целувки по́чна ме на капки,
като с перо... Пишман поет!
Разнищи модните ми шляпки
на зелки две... Не става чеп!
По слънчев сплит разплетен чакам,
от три стоя диван чапраз!
На зъби нося, още тракам,
отбивам пети водолаз!
Забравих телефона в къщи –
на папагала не звъни́!
Любовно сигурно го пощи
и кряка-вряка: „Замини!“
Ако не дойдеш след минута,
си викам синьо-жълт балон!
Оферта имам за Калкута
от двама: Август и Мусон!