Jan 6, 2023, 7:56 PM

Аз бях един случаен минувач 

  Poetry
632 3 3

АЗ БЯХ ЕДИН СЛУЧАЕН МИНУВАЧ

 

Поел на път по пътя неминуем, повярвай, че се случват чудеса!

Молитвите ти Господ Бог ще чуе, какво че ти е тихичък гласа?

Стократно от боклука ще се върнат от тебе сторените добрини.

И ще повярваш, че за теб тепърва отваря Бог най-благите си дни.

Възторзи, скръб, стенания, печали – за теб те бяха само празен шум.

 

Дали ще мине някой друг, едва ли? – по твоя, отлетял нанейде, друм.

Каквото си изплакал, пял, говорил, поне да беше си го премълчал?

В небесните Авгиеви обори! – ще ринеш бездни безсловесна кал.

Ти беше най-щастливият бездомник, ти нивга не пълзя на колене!

Дано светът с добро да те запомни! – и с обич нявга да те спомене.

 

3 януарий 2023 г.

гр. Варна, 11, 25 ч.

 

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??