Nov 2, 2014, 5:45 PM

Аз и Тя 

  Poetry » Other
367 0 2

В облог съм с нея - да мълчи.
Понякога ме изненадва -
разбутва мойте дълбини
на тишината и напада.


Започва в стих - душа без плът.
Дори не стих - по-скоро ноти.
Ще я надвия този път!
Ще ù покажа колко просто

 

ще бъде да я заглуша!
С бездействие елиминирам
импулса да се подчиня.
Усещам в мене как напира,

 

натиска, удря с две ръце
в дебелата врата, с която
затварям в тъмното мазе
и съвестта си, и душата.

 

Успява! С трясък и със гръм
се разхвърчава на парчета
закоравялата вина
сред облаци лютива пепел.

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??