May 21, 2020, 2:38 PM  

Аз имам само бръмбари - в главата 

  Poetry » Phylosophy
778 7 15

В хербариите прашни закарфичена,
случаен лъч се мъча да си хвана.
Започва да ми писва - от обичане,
търпението се превърна в рана.

 

Дулата отразяват се в зениците
разпада се душата - на фотони-
И моля - приберете си карфиците,
по- малко би боляло от пирони!

 

Навивам тишината пак на пръста си,
и път пред мене пада - на колене.
Оставам пак сама и влача кръста си,

търговците във храма са  свалени,

 

от своите измислени разпятия.
Отново горка нафора продават.
В религия - с объркани понятия,
човеци за душата ми наддават.

 

А много съм далеч от херувимите.
С излющена от времето позлата.
Душа от мен? Ще имате да взимате!
Аз имам само бръмбари - в главата.

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??