Аз исках да видя изгрева с теб!
Аз исках да видя изгрева с теб!
Но някой изключи за нас светлината.
Угасна светилото, спусна се креп...
- Знайте – завинаги!... – шушнe вълната...
Доверие нямах на пяната водна...
Мечтата ми изгревът нов възкреси:
Аз искам да видя изгрева с теб –
а знаеш ли ти, или не... или не... или...?
...
Годините нижат се –
не се отказваме...
В многоцветните залези
своя изгрев очакваме.
...
Топли дланите лъч надежда и днес,
полудялото ехо повтаря:
- Къде си?
N.
© Павел Лазаров All rights reserved.