May 6, 2011, 11:20 PM

Аз искам да те питам... 

  Poetry » Love
809 0 5

         АЗ ИСКАМ ДА ТЕ ПИТАМ...

 

Ти търсил ли си някога насън

           човек, когото дълго си очаквал

                                            да се завърне?

Очаквал дни, отлитнали в години

          и не дочакал срещата наяве,

                      в съня си тръгвал ли си

                                            да го търсиш?

Сърцето ти туптяло ли е лудо,

                   преливащо от радост

                                            безпределна?

От мъка пърхало ли е с криле

                                 като ранена птица?

И искал ли си да крещиш

                             до болка, безутешно?

Ако ми кажеш НЕ, ЖИВОТЪТ

                           И СЪРЦЕТО ТИ

                                                    са бедни.

Ти не познаваш две човешки чувства -

                         на РАДОСТ и на МЪКА.

Две сестри,

       близначки на една и съща майка,

                           родила и Живота.

                                                ЛЮБОВТА!

Ти не познаваш миговете сладки

                         на търсене и среща

                                                   във съня.

© Петър Петров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??