Dec 6, 2007, 5:00 PM

Аз не съм онази същата 

  Poetry » Love
1223 0 26
 
Летя във необятната вселена.
Пускам корени, където и да кацна.
Като птица във простора устремена,
себе си не мога да надрасна!
...
Аз не съм онази същата,
която под прозореца ти пееше.
Тогава бях със рокля лъскава
и токчета със финнички пайети!

Щура бях. От младостта си.
Заграбвах всичко - требно и нетребно.
Сега не съм онази същата,
променена се връщам при тебе!

Променена, улегнала вече.
Погледни ме. Не ме ли позна?
С облеклото съм стилна. На ,,ти'' сме.
А обувките... ще сменя.

Ще изхвърля тези стари пайети.
По пантофи ще дойда при теб.
Само блясъка сив във очите
ще запазя, дори да съм лед!

© Анета All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??