Oct 9, 2021, 5:14 PM

Аз не съм поет 

  Poetry » Love
385 0 2

Аз не съм поет

и не ще мога

красиво да те слъжа.

 

Месецът си взе

и двата рога.

Остави ни ненужен

 

пролог към нещо

дето няма го

върху нашите длани.

 

Всяка насрещност

между двамата

дреме в безсъзнание.

 

Аз не съм поет

и не ще мога

красиво да те слъжа.

 

Слънцето си взе

скромния огън

и спря се да ни служи.

 

Гледах през витраж-

фалшива цветност

на обич се престори.

 

Краят си е наш,

кокетностите

нека помнят хората.

 

Аз не съм поет

и не ще мога

красиво да те слъжа.

 

Сърцето си взе

със тебе сбогом.

Нормално да е тъжно.

© Мариян All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??