Sep 3, 2023, 4:46 PM  

Аз преди и след теб 

  Poetry » Love
248 4 4

Като вълна, която отласква морето,

попадам в теб, очарована от света ти.

Като стрела, която пронизва сърцето,

идваш и се настаняваш в живота ми.

 

Аз преди теб в тези истории не вярвах,

в които героите умират и живеят от любов.

Аз преди теб от любов не полудявах,

но сега погледа ми към света изцяло е нов.

 

Сега светът ми е по- красив и влюбен,

по-ясно виждам онези малките неща.

И всеки цвят от дъгата е по-ярък и нежен,

небето е по-синьо, слънцето е и в нощта.

 

Ятото птици, които отлитат към безкрая,

ми се струват сега най-красивата гледка.

Като да погледна в очите ти и да мечтая,

за онази обетована земя, останала в загадка.

 

Казват че тя боли повече от всичко друго,

и че само в очите прозира истинската любов.

Казват, че любовта е преходна и без друго,

но любовта е когато светът замлъква в зов.

 

Аз преди теб не познавах това свято чувство,

в което две сродни души в една се отдават.

Аз преди теб не разбирах, това безрасъдство,

сега когато си в мен, безумието остава.

 

И сега когато неканен почука на вратата ми,

и така без обяснения настани се в душата ми,

без предупреждение, и дори без позволение 

съм толкова щастлива, че ти прекрачи прага ми.

 

Сега светът ми е по- красив и влюбен,

по-ясно виждам онези малките неща.

И всеки цвят от дъгата е по-ярък и нежен,

небето е по-синьо, слънцето е и в нощта.

 

 

 

 

 

 

 

© Лили Вълчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ви, приятели затова че се отбихте и оставихте светлинка на страничката ми!
  • Красива любов и красиво преживяна!!!
  • Красиво е, Лили!
    Пишеш красиво!!!💓💓💓
  • Когато сърцето обича, за очите всичко е по-красиво о по-добро!
    Поздравления!
Random works
: ??:??