May 4, 2018, 12:22 AM

Аз ще се върна 

  Poetry » Love, Landscape, Phylosophy
350 2 4

Аз ще се върна, като нещо друго –

априлски полъх с дъх на пролетта

или невиждано стихийно чудо,

сравнило с почвата цяла гора.

 

Аз ще се върна, като нещо друго –

неспирна песен в птичите ята

или море – бушуващо и лудо,

море през август блъскащо брега.

 

Аз ще се върна – там от синевата,

ще приземя се върху хубостта ти,

на пеперуда ще са ми крилата

и ще оставя се на милостта ти!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??