Един български министър
в началото на 21-вия век
Нарече
Вазовото "Аз съм българче"
емблема на националистки идеи.
С п р а в к а:
В-к "Труд", 22.08.2001 година, стр.11
Аз съм българче, обаче,
любя Алпите, Карпатите, Урал.
Аз съм европейче, значи,
щом и на английски съм пропял.
Аз съм българче, обичам
Стайнбег, Хитлер, Мопасан.
Даже на японски сричам -
Вазов да четеш е срам.
Аз съм европейче, байо.
Стой си в българския пущинак.
Утре заминавам за Охайо.
Инак, любя бащиния праг.
© Желязко Костов All rights reserved.