Dec 7, 2022, 7:00 AM

Аз съм и Тя 

  Poetry » Other
185 3 2

Някой някога каза, Поете

нарисувай с думите жар.

Искам с твоите семпли куплети

да не чувствам в душата печал.

 

Искам ведрост. Простор. Висините.

Искам дъх от безкрая. Пожар.

Искам тихия ромон. Горите.

Да потъвам във цвят разцъфтял. 

 

Искам прости и истински думи,

строфи медни покрити с роса,

за да мога сред тях да изгубя

всяка болка, всеки гняв и тъга 

 

Искам скрита сред дървета пътека,

горски мъх и дъждовна вода.

Всяка стъпка въздушна и лека

да напомня, че аз съм и тя.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Анелия Тушкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??