Nov 14, 2020, 10:21 AM

Аз съм Муз за всяка поетеса 

  Poetry » Humour
218 0 2

 

Оплака ми се поетеса Мими,

че трудно й е да намира нови рими,

че примерно, да кажем, за любов,

римувала я винаги със... Оф...

Или пък, да речем, любим,

единствено се сещала за... Вазелин...

Била изпаднала във поетична криза...

Па я съблекох старата си риза,

събух и панталона си износен

(от втора употреба купен, вносен)

хвърлих и боксерки, чорапи, шапка,

дръпнах и поетичната тетрадка,

придърпах я до мене, тя се укрОти,

сама изхлузи свойте кюлоти,

и почнах... да я вдъхновявам...

и "музата" отвсякъде подавам...

 

И ето - чуден резултат!

За седмица написа книга, брат !...

Това съм аз - на дамите съм Муз -

предлагам вдъхновение... за всеки вкус...

 

05.03.2019.

 

Георги Каменов 

© Георги Каменов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??