Aug 25, 2024, 2:41 AM  

Аз съм тази, която... 

  Poetry » Phylosophy, Free verse
123 1 4

Аз съм тази, която се учи да преживява цялостта си, когато се разпада на парчета.

Аз съм тази, която се учи да присъства в желанието си да избяга.

Аз съм тази, която се учи да се свързва с откъсването от всичко.

Аз съм тази, която се учи да проявява емпатия към апатията.

Аз съм тази, която се учи да намира сила в слабостта си.

Аз съм тази, която се учи да бъде автентично прозаична.

Аз съм тази, която се учи да вижда свободата в ограниченията. 

Аз съм тази, която се учи да притихва в шума и хаоса на случващото се.

Аз съм тази, която се учи да бъде майка на детето в себе си.

Аз съм тази, която се учи да приема неприемливото.

Аз съм тази, която се учи да дава пространство на това, за което няма място.

Аз съм тази, която се учи да се смирява със страховете и трудностите.

Аз съм тази, която се учи да осветява тъмнината.

Аз съм тази, която се учи да превръща дуалността в единство.

Аз съм тази, която се учи да бъде дивата жена в питомния свят.

 

Тина Чели 

юни 2024

© Тина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Благодаря ви за отклика, Любомира, Стойчо и Младен!
  • "Аз съм тази, която се учи да дава пространство на това, за което няма място."

    Оригинално и парадоксално. Поздравление!
  • Среща на противоположностите...
    Трудно се постига, но щом човек има цел,възможно е!
  • Много, много хубаво! И вярно!
Random works
: ??:??