Nov 13, 2007, 11:59 PM

Аз - В образа тя! 

  Poetry » Love
786 0 4

Тя беше малка, нежна, тъжна, грешна,

тя беше жалка, грозна, дори и смешна.

Беше всичко - усмихната, щастлива,

беше приказлива, но и много мълчалива!

 

Обичаше света. Прегърнала го беше тя,

но провали се всичко и срути се света,

тя искаше само един докрай да обича,

да му вярва, да копнее и в него да се врича.

 

Желаеше сърцето си да му подари,

беше тъжна и плачеше до зори ...

Но сега тя е красива и забележителна,

сега разбра, че любовта е унищожителна.

 

Щом легне си вечер и почва да мечтае,

как прегърнала е любимия си и на него тя ухае,

затваря очи - сълзите пак текат,

но и тях ще ги няма скоро - те ще изтекат!

 

Толкова зла, немечтаеща, несънуваща,

думата любов вече за нея е объркваща...

Да! Това съм аз... Така наранена,

но докрай ще обичам, дори и разкървена!

© Елен Ривес All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • ахам немерих го +∞
  • Браво за стихотворението, 'МАЛКО Генийче'!
    Направо ме изумяваш!
    Ако можех бих оценил това с +оo ( в смисъл +безкрайност не можах да намеря точния символ )
  • Мерси
  • Завладяващо стихотворение!6+
Random works
: ??:??