Dec 14, 2008, 5:05 AM

Б л я н 

  Poetry » Civilian
552 0 1
Рождена майка ми е равнината,
тя с ласки нежни в скути ме зове,
далеч от прегръдките на планината,
далеч от прибоя на черното море.


Около мен не вдигат чела върхове
и няма как да стигна чайките волни,
на сън със залез се къпя над брегове
и мечтите ми ухаят на бор смолен.


Ала вяра имам - значи имам сила,
кремъкът на балкана волята ми изсича,
кръвта вълна след вълна прелива
и сърцето ми цяла Родина обича.


("Блян" из "Росни капки")

© Наталия Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??