Oct 14, 2023, 10:39 PM  

Бъди 

  Poetry
365 4 4

 

 

 

Да преразкажеш нещо минало -

веднъж - с Измама, а веднъж - Правдиво!

Да прерисуваш нещо сринало -

веднъж със Краски, а веднъж - във Сиво!

 

Да откроиш Истерия - 

веднъж - с Насмешка , а веднъж - Тревожно!

Да сътвориш Мистерия -

един път - Просто , а един път - Сложно!

 

Да фасонираш Новото -

веднъж - Богато , а веднъж - Сурово!

Да трансформираш Словото -

веднъж във Злато , а веднъж - в Олово!

 

Да преразкажеш Клюката -

дали -Секретно, или - с Предрешение! 

Да усвоиш за теб Поуката - 

не искай от Съдбата Разрешение!

© Момчил Манов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??