Цял ден се смея
и когато тази жива светлина
пресъхне -
нямам сили да заплача.
Мракът пленява и парализира.
Нежността на черните му пипала
е най-страшното оръжие
срещу костеливата ми броня.
Не се предавам -
съня противопоставям
на нощта и опияняващите звуци.
Съвършен е.
Сънят е най-очарователният син
на мрака.
© Павел Грамадов All rights reserved.