Apr 3, 2019, 2:31 PM

Баба Доброта 

  Poetry » For kids
570 6 17

 

 

Рано сутрин по пътечка
крета баба буболечка,
на гърба, вместо одежда, 
носи житен клас и  прежда.

Житцето е за децата
да забърка сладка каша,
а с кълбенцата самичка
ще им изплете терлички.

Крета милата и пъшка,
под товара се клатушка,
но си знае, че така
радост ще внесе в дома.

Ето...  че дочу гълчава
откъм близката дъбрава,
в олелията позна
възглас, „Баба е това!“

Мигом сто крачета малки
затупуркаха в сандалки,
и старицата добра
срещнаха във хор с „Ура!“.

Ех, че чудна веселба!
Грейна старата гора.
Сити ще са днес децата.
Ще се сгреят ходилцата.

 

Поука: Нищо, че е баба стара
              и че тежък е товара,
              щом си внуците обича,
              с топли ласки ги облича.

02.04.2019г.

© Таня Мезева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??