Feb 28, 2021, 6:48 AM

Баба Марта 

  Poetry » Other
129 0 2

Март зад двор наднича,

малко сънен и сърдит.

Кой по улиците тича,

рано, рано страховит?

 

Кашля, киха и мърмори,

вятър прави, хвърля сняг.

Сам със себе си говори,

сетне става тих и благ.

 

Кротък, топъл си седи

по градини и по пейки,

а след миг се разфучи,

чупи клони, кърши вейки.

 

Баба Марта е това,

Март веднага се досеща.

Ту е лоша, ту добра,

ту студена, ту гореща.

 

Бързо в избата се мушва,

мартеничка там ушива.

Сетне Баба Марта гушва,

да е мирна, милостива.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??