Aug 22, 2007, 4:15 PM

Балерина 

  Poetry
1128 0 11

 

Празна е старата танцова зала,

Още чувам отдавна отминали стъпки.

Тя си спомня как, онемяла,

Почувства балетните тръпки.


От прашните, обелени, тъжни стени,

Тя чува стара, тъй позната песен звучи.

На пиано, нежна мелодия, тиха...

Бързо отминали спомени се съживиха.


Сребърни сълзи покапаха старата кожа,

Нежни, същинска коприна.

И се сети таз стара госпожа,

Че някога бе...

Балерина...


Бургас, 11 август 2005 г.

© Неда All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??