Nov 19, 2012, 7:58 PM

Балеринки 

  Poetry » For kids
529 0 1

Ще гледаме днес чуден балет
и то без билети за място и ред.
Да грабваме шалове, шапки с помпони,
бързо да излизаме по наште балкони.
Ще видим пируети, реверанс, поклон
и декори в бяло, подредени за фон.
Ще има танци дивни, феерични
и танцьорки с имена най-различни –
Снежи, Бела, Северина,
Бланка-Ниевес, Ледовина,
Лапландия, Герда, Ноел,
Джинджифил, Кокиче, Имел.
А сребърните балеринки
са всъщност заскрежени снежинки.


17.11.2012г.
гр. Сопот

© Събина Брайчева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??