Jan 15, 2012, 7:19 AM

Банго Васил 

  Poetry » Other
2247 0 1

Ох, Василе банго, таз година мина.

Циганската Нова вече е дошла!

Старата изниза дните през комина –

Новата пристана с дългата метла.

 

Много е летяла, тук се приземи! –

в шарена трапеза, в пуйка и вино,

и прасе с лимонче, в смях и веселби.

Лошото отмина дето е било.

 

Ох, Василе банго, гост ни днес бъди! –

с плюшени играчки, с цветните мигалки.

Дряновица нека старите гърби,

на деца израсли – сватби, нови свалки.

 

На Айшето наше пожелай успехи

в кражбите в чужбина. И на Сара – тука.

А на всички дребни – топли нови дрехи,

тонове метали – мен – кажи на слука.

 

Ох, Василе банго, хубаво ни беше,

таз трапеза пълна нека продължава.

Тъй да я оставим!... Сняг навън валеше.

Нека! – че да стопли цялата държава!

© Иван Христов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??