Jul 9, 2008, 4:30 PM

Басня за коня 

  Poetry
766 0 9

Басня за коня 

 

Конят бил животно умно -

щом уста отворел,

всички аплодирали го шумно.

Обаче конят негодувал,

задето само със глупаци той общувал.

Решил да се направи на аристократ,

понеже речникът му е богат.

Почнал да обижда всички -

глигани, зайци, птички.

Направили си те събрание,

коня решили да пратят в изгнание.

Изгонили го от гората

и добре им тръгнали нещата.

© Мирелла All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??