Oct 2, 2015, 8:46 PM

Бежанци 

  Poetry » Civilian
779 1 1

Наричаме ги напаст, бежанци,
натрапници, ислямски терористи,
мигранти или просто чужденци
заплашващи реда. На прима виста,

първосигнално гоним ги с омраза,
и срещаме ги – пак първосигнално –
с добре дошли. Прииждат на талази –
мъже, жени, деца с очи печални -

и подкопават, сякаш са от пясък,
устоите познати на света,
показват ни, зад лъскавия блясък
дълбоката и страшна пустота

на древни страхове и егоизъм...
Съвсем не съдя криви ли сме, прави!
Но виждам как от многото си ризи,
съвсем по християнски, си не дават

дори една Европа, САЩ, Русия...
И мисля още, че е късно вече
за помощи и ризи! Не просия
и милостиня нужни са, а меч и

единна воля! Не за да ни има!
Макар и луд, светът ще оцелее
тъй както оцеля след Хирошима.
Но струва ли си той да се живее?

© Ангел Веселинов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много силен стих.
    Къде е истината, дали да проявим милосърдие изцяло или да се затворим, за да не поемем риска от нахлуване на ислямистите.
Random works
: ??:??