May 4, 2007, 12:27 PM

Бели макове 

  Poetry
1977 0 14

Бели макове

 

Звън внезапен

от бяла камбана

прободе очите,

стресна душата –

с цялата сила

на ранно кокиче,

с топлия полъх

на идващо лято.

 

Първа любов,

размечтано поле,

младо утро

с надежди напъпили,

чисто чувство

в уморено сърце,

плахи стъпки,

свили зад ъгъла.

 

Тиха нежност

в безкрая зелен

или в краткия миг

между думите,

недокосната хубост

за теб и за мен,

глътка обич –

за днес

и за в бъдеще...

© Доли All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??