Apr 13, 2008, 12:54 AM

"Бели птици и куршуми..." 

  Poetry
728 0 11

Да. Ти бе един от тях.

Тези същите, които те убиха.

Прочете имената им без страх.

Имената, зад които те се криха.

 

Пожела с достойнство да умреш.

Разстрелян после с думи силни.

Така и не успя да разбереш...

Бандитите са вече с дрехи "стилни".

 

Не бе писател, нито пък поет.

Но те четоха стотици хора.

Пилот на безмоторен  самолет...

Такива като теб не стигат до затвора!

 

И както става често в този "занаят".

Наградата ти беше твърде скромна.

Букет от рози, стих от непознат

и песен, станала резонна:

"Бели птици и куршуми,

капки минават в пръстта над нас..."

© Леонид Стоянов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??