Sep 22, 2011, 11:34 PM

Беше ли нужно 

  Poetry
612 0 5



Беше ли нужно

На улицата няма минувачи,
дъждът прескочи не една ограда.

Облаците шият небосводи,

а накъсва ги тъгата ми в душата.

 

 

Беше ли нужно да бъда стряха,
напукала свои собствени представи,

за дом и за закрила на децата -
мечтите ти, избягали от мене боси.

Сега е време слънцето да ляга,

тревата да наниже сутрините влажни.

На пролет пак ще бъда стряха,
а лястовичите гнезда ще са пендари.

 

 

 


© Боряна All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??