Съдебна зала. Ето я Темида –
с червило свежо и дискретен грим.
Безстрастно със съдбата тя жонглира
на някакъв подсмърчащ подсъдим.
– Възможно е… присъдата… условно… –
теши го с гел зализан адвокат. –
Е, вярно, че виновен си… безспорно!
Все пак си я утрепал… тази гад!
Потропва с чукчето си съдията:
– Кажете, подсъдими, как така
през тъщата сте минали с колата?!
Не свърнахте веднага настрана!
Пред себе си аз имам експертиза,
която потвърждава този акт,
от който еднозначно произлиза,
че вашето участие е факт.
– Внезапно тя изскочи! Сложно беше!
Въпрос на избор! Просто няма как!
От другата страна, видях, стоеше
един съвсем невинен котарак!
© Vasil Ivanov All rights reserved.
Жени, изборът е повече от правилен! Според мен, де! ()
Художник, благодаря ти! Радвам се, че си тук! ()
Мислител, и аз пледирах невинен. ()
Скитница, аз ти благодаря за хубавите думи! ()
Блу ()
Кух пън, венсеремос! ()