May 16, 2016, 1:16 PM  

Без криле... 

  Poetry » Other
2096 10 18

На дъщеря ми.

 

 

Едничката ми малка дъщеря

порасна до голямото си утре.

Превърната от късче голота

във болка, от която да се пръсне

любящото ми майчино сърце,

което ветровете с нея гони -

от детството невинно, любовта,

откраднати крила и ореоли,

до влагата в очите на дете,

до глухите, смълчани обещания,

до късче дъх от счупено парче

доверие... и неми пререкания.

В душата ми ще зейне пустота,

от утре още повече ще липсва...

(Отива си от майката – дете),

което неусетно ще присъства

в минутите на краткия ми сън,

в пределите на всяка моя мисъл,

която от тревожност ще крещи,

а после ще е тъй безкрайно тиха.

Отива си  -  най-ценното от мен -

Момичето ми  -  малко бяло птиче,

което ще лети и без криле...

защото ще умее да обича.

© Кремена Стоева All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??