Apr 19, 2011, 10:08 PM

Без нито ред 

  Poetry » Love
748 0 0

 

"Ти лека нощ…"
П. Б. Шели

Апломбът е излишен.
Спокойно трябва да ти пиша
- Зачерквам всеки ред
преди да го четеш.
Не бива да го разбереш:
"Самотен съм без теб!"
При мен нощта преваля,
а аз не знам какво да правя
- не съм оставил нито ред,
освен привета прост:
"Здравей!"… а тази нощ
самотен съм без теб.
Във тъмното се сещам,
че с дума те посрещам,
но не намирам нито ред,
със който да ти обясня
- желая те, и затова
самотен съм без теб.

© Георги Динински All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??