Apr 21, 2011, 7:03 AM

Безцветни пеперуди по пътя ми 

  Poetry
583 0 2

 

 

 

Безцветни пеперуди по пътя ми

Преструват се че спят

Да ги препарирам ли или да ги стъпча

Както мен са ме тъпкали

Двайсет и осем години

 

И в прашните от полетите им

Прозорци

Се оглеждам за си спомня

Едно

По-младо лице

 

Разтварям се

И раждам ново

Трептене

 

Безцветни

Като сънища

От двайсетте

 

Като зимно утро

 

Да се прибера ли вкъщи

Да ме пребиеш с думите си

Или да излетя към...

Някъде другаде

 

Да се свия ли в себе си

Отново

За още двайсет и осем

От същата отрова

 

20 април 2011

 

 

 

 

© Десислав Илиев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??