Sep 23, 2022, 10:42 PM

БЕЗДОМНИКЪТ 

  Poetry » Other
250 1 2

БЕЗДОМНИКЪТ

.

Наранен от живота, от хората скрит,

без посока и път, без храна и без дом.

Две угарки вонящи и евтин кибрит,

до контейнера свит по неписан закон.

.

Неразбран от света, от роднини и син,

без надежда за утре, без смисъл за днес.

Две ръце неламтящи, кашона любим,

под премигваща лампа, на точен адрес.

.

Нежелан от съдбата, мечтан от нощта,

без омраза, без подлост, без мъст.

Две очи тъй блестящи, мечти на цветя

и плещи изтънели готови за кръст.

.

17.09.2022г.

©Хари Спасов 

 

 

 

© Хари Спасов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??