Безглаголна градушка
Вятър. Дъжд. Градушка. Май.
Облаци, оловно - сиви.
Чаши със коняк и чай.
И черни, като нощ, маслини.
Земя, покрита с ледени сачми.
Нормално бедствие за месец май.
В подлеза, затънали коли.
В патрулка, спящ, дежурен полицай.
Стъкло. Прозорец. Топлина.
Отвън, прекършени дървета.
И улици и тротоарите - река.
И купчини, разместени павета.
Слънце. И дъга. И красота.
И въздух чист. Прекрасен ден!
Грохот гръмотевичен в далечина,
бутилка празна, поглед замъглен...
© Ник Желев All rights reserved.