Безглаголна история на религията
Сътворение -
рай - ад,
преди тях - грях.
Ковчег Ной - потоп,
после запой
в дворец на Давид,
песнопой
в очакване на Той -
доброта и човек,
човек и Бог,
но не в чертог.
Един човек -
много доброта,
една сила - много
странни чудеса
и разпятие -
милост за
безмилостта.
Ден, нощ, тъма.
Възраждане после,
няма доброта
по света - оракули,
клади и кули
с развети знамена,
терор с Негово
име на уста...
Буда в страна
на весели крави
и тъжни деца...
В пустинята
Мохамед и слова,
нова вяра
с меч в ръка,
тук отрязана глава -
послание на мира.
И много други така
за човешка душа
гладни сега
си чакат реда.
П.П.
Хей Богове -
приберете си вашите
синове, гласове
и без тях знаем
как се живее
и как се мре.
© Стоян Владов All rights reserved.