Jan 19, 2009, 5:59 PM

Безкористен живот 

  Poetry
5753 9 36

На бедния от залъка не искай,

на слепия не слагаи тайно крак,

ръце със злоба никога не стискай

и не нападай подло своя враг.

 

На болния съня не нарушавай,

за стария не сплитай ругатни,

на пътя на доброто не заставай,

дори да гаснат твоите мечти.

 

На грешния от чашата не вкусвай,

на мъдрия в душата не рови,

на светлината пътя не прекъсвай

и не посявай никъде сълзи.

 

На злобния ръката не поемай,

от алчния не вземай нито грош,

на детството крилете не отнемай

и изживей мига добър и лош.

© Наташа Басарова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??