Oct 17, 2012, 9:44 AM

"Безразличие" 

  Poetry
666 1 0

                                                        Продължавай, да бъдеш такъв!

                        Не се интересувай от никой и нищо.

                          Старай се да бъдеш винаги пръв.

                      Човещината и чувствата са излишни. 

 

  Бъди егоист, безразличен бъди.

                           Нямай съвест за своите грешки.                          

  Не се захващай с чужди беди.                  

   Не оставяй да има в теб нищо човешко.

               

    И преди били сме такива -  

               робували сме и сега си робуваме един на друг.

                             Безразличието мечтите убива,  

                            затова сме стигнали до тук.

 

  Виж света, в който живеем,  

                    е място отблъскващо, място ужасно.                     

  Но вместо да плачем, ние се смеем.

 Какво всъщност правим, дали ни е ясно?

 

  Всеки казва - не съм аз виновен.

Всеки казва - нищо от мен не зависи.

                       Щастието остава далечен спомен,   

                              а виновният точно ти си!

 

 И аз съм виновна, виновна, за дето  

                        не правя нищо, за никой нехая.    

                      Душата е черна, тъмнее сърцето.

                            В ада съм, а за рая мечтая.

 

   Такива сме ние - дребнави и жалки.   

                  Даже не знаем за какво да се борим!

                   Уж големци сме, а сме толкова малки.   

                       Очите си вече нека отворим!

© Нал All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??