Нямам сили да заплача.
Нямам сили
за една сълза дори.
Изцеди ме времето -
нищичко не ми остави
и последната капка изцеди.
Изцедиха ме промените.
И клетвите, и изневерите,
тишината и празните очи.
Взеха ми силите всички дилеми,
всички проблеми,
всички служебни усмивки
в безкрайните работни дни.
Нямам сили да заплача.
Нямам сили - вдигам чашата
с безкрайно усилие.
Нямам сили да се боря повече...
И умирам в своето безслилие.
06.08.2008
© Гергана Цветкова All rights reserved.