Часовници -
Виновници.
Осъднени на час и път.
Без времето самотници,
изгнанници и конници
препускат към денят.
Часовници -
Разбойници.
Минути благородници
пленени надзирават.
Невинните затворници
виновно време стават.
Часовници -
Будилници.
Стрелките са забързани,
в секунди си прощават.
Тиктакайки завързани
прозявките раздават.
Часовници -
Немирници.
Закуска от трохичките
на вечерните зелници.
Напудрени са сенките
на недоспали делници.