Ослепял е този свят за Красотата.
И за музика Небесна – оглушал.
Мъдростта е омърсил с греховна кал.
Любовта е заменил с телеца златен.
За да търси не където трябва щастие…
Не открил го там, от Луцифер обсебен,
разгневен, разочарован и измамен,
все Те хули в безразсъдство, че Те няма...
Докога ще трае този бунт към Тебе?
Би могъл в един миг всички да изтребиш!
Но прощаваш ни, обичаш ни безкрайно…
Не смъртта ни искаш Ти, а да живеем!
Като наш Баща ни чакаш, благ и верен.
И напомнят ни от гвоздеите раните,
че за нас отворен пътят е към рая...
Албена Димитрова
26.8.2017.
Св. Константин и Елена.
© Албена Димитрова All rights reserved.