БЕЗУМСТВО!
Безумие ще е, ако се родя
сред безумците сегашни,
по-добре със сняг да напоя
земята и друмищата прашни!...
Безумно е деца да раждам
сред безумните създания,
на управниците да угаждам,
грабещи с терор и изтезания!...
Безумно е да съм робиня
и деца в робство да оставя,
сред тъмни сенки в пустиня
добро и обич да забравя!...
Безумните чуждопоклонници
на идоли от пирамидите до Мека,
направиха хората безродници,
скопиха човещината у човека!
Безумието как ли да го спра
само с две ръце и малък стих?
Не искам безславно да умра,
искам гръмко да извикам: Безумието победих!
© Лиляна Благоева Андреева All rights reserved.