Apr 12, 2007, 4:00 PM

Бих искал!.. 

  Poetry
1189 0 4
 

                                           На дъщеря ми

                                                          Диана!

 


Бих искал да съм твоят покрив!

Да те пазя от дъжда, от снега,

от градушката, от камъните

падащи от небето,

от всичките неволи!

 


Бих искал да съм твоя щит!

Да те пазя от стрелите,

от копията, хвърлени по теб,

и със гърдите си

да пазя твоя гръб!

 


Бих искал да съм твойта жлъчка!

Да поема в себе си

отровите, поръсени в душата ти,

и да те пречистя

като невинна момина сълза!

 


А как бих искал да съм твой закрилниик!

Да те закрилям

от всичките неволи на света,

и съдбата ти пречистена

да бъде свежа, като лунна светлина!

 


Бих искал да съм твоят нежен татко!

Челото ти невинно,

детско да целувам във съня,

и да те прегърна, моя мила,

малка дъще, с обич, сладко!

 

 


Бих искал да съм всичко аз за тебе!

И татко и приятел, и щит и светлина,

и горда пред всички да застанеш,

и да заявиш:

"Аз не съм сама, аз имам си баща"!!!

 


А как бих искал всичките години!

Преминали във пустота за теб и мен,

да можех мъничко

от тях поне да стисна!...

и да почуствам сърчицето ти до мен!

 


Бих искал, мила дъще, във тази вечер,

когато ти превръщаш се в жена,

Да бях до тебе!

И поне ръката ти да стисна,

и да ти кажа: "Ти не си сама!!!"

 


А как бих искал да ти кажа:

"Прости ми, мила дъще!"

Сърцето ми е рана!...

Сърцето ми е пълно със любов

и винаги при теб се връща...

 

© Юлиан Владимиров All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Прекрасен стих - посвещение!
  • Благодаря Креми!!! Благодаря Ани!!! Но в живота, понякога се разминаваме с тези, коиот обичаме най-много :'(
  • Никой не може да застане на твоето място!
    Има само един баща за тази дъщеря и той се казва Юлиан Владимиров!
    А той наистина е ТРЕПАЧ!
    Пздравления Юли! Разплака ме!
  • Изпълнен с чувства стих!
    Много хубаво посвещение!
    Поздрав!
Random works
: ??:??