Тук цъфти кантарион,
той е с хубав слънчев тон,
още мъничко глухарче,
то на всички е другарче.
Тук расте и гръмотрън.
Ех, че гръм е! Ех, че трън!
Там извива се камшик
с име много, много шик.
И познатата коприва,
дето е така парлива,
а накрая пипериче -
то е тяхното сестриче.
© Иванка Морарова All rights reserved.