загасяш лампата на предверието
последвана от бавно
угасващата мисъл
на вчерашния ден:
метаморфозата е пълна
под натиска на обществото
грациозно пристъпваме
към следващата фаза
дали на умиротворение
или безсмислени спорове
с черногледи, така наречени
реалисти,
дали ще будим съмнение, най-чисто
така по детски
във всички възможни дебри,
дали борбата ни зависи
от многоточията
които от векове се сливат
с тъмносиният, бурен океан
троснал се в безкрайна летаргия
над блуждаещите ни личности
ще се застигнем някъде
в нечия стая
един по един ще облегнем морно
телата си
докато света върши своето
и гарваните приберат и
последния от нас,
и вече
процесът е цял,
© Just Danny All rights reserved.