Jul 1, 2018, 1:05 PM  

Биологията 

  Poetry » Other
733 0 2

Биологията също е изкуство,

освен, че е отколешна наука.

Проучва тя творение изкусно –

природата ни дивна, прословута.

 

Нали красиви лебеди, делфини

се чувстват феерично окрилени,

тъй както пеперуди пъстрокрили

в художеството фино са се вплели.

 

Нима горите масленозелени,

не ги създаде майстор живописец?

Сред езерата с лилии облени,

от красота не е ли всеки слисан?

 

А буйните реки и водопади,

ливадите с цветя и буболечки?

Те носят чудновати изненади  –

съвсем не са конструкции купешки.

 

Това е дух, хармония и сладост,

пропит от песни, багри, орисия.

Щом носи на душите толкоз радост –

наука и изкуство са в магия!

 

Това произведение е посветено на моята професия и очевидно любов – биологията!

© Данаил Таков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Така е Светулка! Благодаря ти за коментара!
  • Прекрасно е да си влюбен в професията си! Истинска благодат!
Random works
: ??:??