Битие
Да се върна обратно е късно.
Да си ида е рано (при Бог).
И се лутам, въжето се къса,
но животът не сключва оброк.
Очертавам си дните с мастило,
пренаписвам се цяла и аз.
В мизансцена на хорско вървило
прикадявам с тютюн „Голоаз”.
И трохите по пътя изядох
а пък сливите дадох за смет.
Влязох в роля на осма Плеяда
от трагико-комичен сюжет,
в който Орион праща закани
ала Зевс, гълъбици не ще
и превръща ме в дрипава врана –
просякиня във тъмно кьоше.
Да се върна или да си тръгна?
Даже Хамлет объркан мълчи.
Като хамстер се движа в окръжност.
Кукловодът следи ме с очи.
Цвета Иванова
© Цвета Иванова All rights reserved.