Aug 27, 2016, 7:13 PM

Битка 

  Poetry » Landscape
284 1 1

Свиреп е океанът, в битка със съдбата.
Прибира се, отдръпва се и пак, и пак бучи.
Не спира в опита да вземе късче от земята,
да я превърне в пясък иска, да я разруши.

 

Водата с плясък шумно се разбива
там в уморената, корава, тежка твърд
на майката земя, тя нивга не унива
в борбата си за черната си гръд.

 

Сам вятърът насочва двете сили,
една във друга блъскащи се с яд.
Вселената арбитър е, и някак си унила,
когато гледа към умиращия свят.

 

Звезда блестяща е насред звездите,
планета малка, мъничък въртоп,
умира бавно, моли си сестрите,
за малко отдих в страшния потоп.

© Joakim from the grave All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Много пластов стих, в който трябва да се гмурнеш изцяло и да го разбереш. Бих казала още , но мисля , че в стихото ти е показателно досатъчно. Поздрав от мен!
Random works
: ??:??