Jul 7, 2011, 9:38 PM

Благодаря ти 

  Poetry » Other
907 0 4

 

 

Благодаря ти, мамо, че си ме родила!

За грижите, за многото безсънни нощи!

Сега безпомощна, на мене даваш сила

и ме съветваш, и ме вдъхновяваш още!

 

И чакаш, като майката на Дебелянов,

с набръчкана ръка очи си заслонила.

А аз се бавя и не идвам, все ме няма,

но ти очакваш търпелива, несломима.

 

Кога си дойда, като слънце засияваш

и бързаш да ми сложиш гозба на софрата.

В лицето ми се взираш и ме наблюдаваш,

за да откриеш там каква ми е съдбата.

 

Не съм аз нито гладна, нито жадна, мамо.

За ден, за два съм тук и тръгвам пак на път.

Децата като птици прелетни са само -

за миг долитат и отново отлетят!

© Славка Любенова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??