Apr 26, 2008, 1:26 PM

Благослов 

  Poetry » Phylosophy
918 0 10

              Благослов

                             на Виктор

 

И нека ти се случи невъзможното.

Животът ти да бъде интересен.

Да не усетиш никога тревогата,

че си живял във спомена за песен.

 

Да те проклинат бившите любовници

а бъдещите - да те благославят.

Да не изпитваш нужда от поклонници

и никога да ти не свършва хлябът.

 

Когато седнеш - сядай със приятели,

дори и само хляб и сол да имаш.

И не очаквай ничия признателност.

Добро-доброто, рядко среща сине.

 

На път, ако потеглиш, не обръщай се

и без кураж в сърцето си не тръгвай.

Погледнеш ли назад, не ще си същият.

Изплашиш ли се - все едно си мъртав.

 

Дори да не постигнеш невъзможното,

остава мисълта, че си опитал.

Че си напуснал своето подножие.

Останалото... Вътре в теб е скрито.  

 

© Александър Калчев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??