Oct 22, 2023, 1:31 PM

Блато от лъжи 

  Poetry
130 2 1

БЛАТО ОТ ЛЪЖИ

 

… започнах да прощавам все по-често на всеки, който ме будалка с кеф! –

не ми ли върнат в магазина ресто – там вечно ме пързалят на верев,

когато вечер просякът пред храма се качва в своя черен „Мерцедес“,

или пък – че вечеряла е мама? – със три яйца и шунка! – хемендекс,

когато някой млад поет ме менти! – във стихчето си, драснато с курсив,

и жажда цял живот аплодисменти! – без да усеща колко е фалшив,

 

или – когато врели-некипели! – цял ден ми тръска старият глупак,

щом всичките мисирки – полудели! – ми кудкудякат от зори до мрак,

и някой откачалник в парламента ме убеждава, че живеем в Рай! –

в правителствената „parlare-menta“ ни лъжат тия синковци, комай?

И диша в мен едно проклето чувство! – душата ми дали ще издържи?

България затъва все по-гнусно в едно бездънно блато от лъжи.

 

22 октомврий 2023 г.

гр. София, 9, 30 ч.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Няма отърване от това блато, Валюше, от векове е така

    И диша в мен едно проклето чувство! – душата ми дали ще издържи?
    България затъва все по-гнусно в едно бездънно блато от лъжи.
Random works
: ??:??